Zonnepanelen
O
p het dak van de Eben-Haëzerschool zijn 52 zonnepanelen te vinden. Hiermee wekken we deels onze eigen stroom op.
Wilt u zien wat de dagelijkse opbrengst is? Zie  http://home.solarlog-web.nl/9694.html
Wanneer de grafiek niet te zien is: Kies in de linkse rij voor Robin Wehrens, Eben-Haëzer --> grafiek. Let op, het duurt soms even voordat de grafiek zichtbaar wordt.

Wit dak
Wat verder opvalt is, dat de school een wit dak heeft. Hiermee wordt m.n. in de zomer bereikt dat de binnentemperatuur minder hoog oploopt.

Klasse-ventilatie
Ook is er in elk lokaal 'klasse-ventilatie' aanwezig. Dit is geen airco, maar zorgt ervoor dat de benodigde hoeveelheid zuurstof in de lokalen op peil blijft. Er wordt CO2 ingewisseld tegen O2. Hierdoor is het werk/leerklimaat een heel stuk aangenamer geworden!

Gezonde voeding
We besteden aandacht aan gezonde voeding/ gezonde tussendoortjes. Elke dinsdag, woensdag en donderdag is er een zogenoemde gruitdag. De leerlingen (en leerkrachten) nemen dan als tussendoortje/extra versnapering fruit en/of groente mee.