Informatie over de school

De Eben-Haëzerschool staat net buiten het dorp Noordscheschut, aan de weg richting Hollandscheveld en valt daarom onder de plaats Hollandscheveld.

Locatie school Google Maps

Het schoolgebouw is oorspronkelijk gebouwd voor een andere doelgroep en biedt sinds 1989 onderdak aan de leerlingen van de Eben-Haëzerschool. Daardoor is er een prachtige, vrije ligging en ruimte om het schoolgebouw. Er is een ruim speelplein voor de groepen 0-1-2-(3) en een groot plein voor de andere groepen.
Ook is er een speelveld, waar o.a. gevoetbald kan worden.

De school begint op maandag - dinsdag - donderdag - vrijdag om 08.45 uur en gaat om 15.00 uur uit. Op woensdag begint de school om 08.30 uur tot 12.30 uur. De ochtendpauze is van 10.30 - 10.45 uur; woensdag: 10.15 -10.30 uur.
Alle kinderen blijven tussen de middag op school. De eigen leerkracht eet met zijn/haar groep vanaf 12 uur. Van 12.15 - 12.45 uur is er middagpauze.
Om op tijd te kunnen beginnen, gaat de eerste bel om 08.40 uur (woe. 08.25 uur) en na de middagpauze om 12.40 uur.
Er zijn 5 leslokalen, waarvan er 2 gebruikt worden door de groepen (0)1 en 2. Ook is er nog een kleinere ruimte, dat gebruikt wordt als leslokaal. In alle lokalen is een digibord aanwezig en deze worden dagelijks functioneel gebruikt.
De kleuters maken gebruik van het speellokaal. Op dagen dat dit niet het geval is, wordt een deel van dit lokaal ingezet als instructieruimte of als lesruimte.
De leerlingen van groep 3 tm. groep 8 gaan voor de gymlessen naar 'De Cirkel' in Noordscheschut, zo'n 12 minuten loopafstand van school. Dit onder leiding van de (gym)leerkracht.

De school kent een eigen schoolbibliotheek. Tegen een gering bedrag kunnen kinderen zich per schooljaar aanmelden. De uitleen e.d. wordt verzorgd door een aantal ouders.

De kinderen die de school bezoeken komen vrijwel allemaal uit de achterban van de Ger. Gem., Herst. Herv. Gem., PKN (Herv.GB), Chr. Ger. Kerk en de Herst. Ger. Kerk.